banner_rde

Hunddagisutbildning-distansutbildning

Pris:
9 995 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P2054360
Typ:
Hunddagisutbildning-distansutbildning startar 15/10
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
För dig som planerar att öppna eller arbeta på hunddagis eller pensionat erbjuder Royal Dog Education en gedigen hunddagisutbildning på distans som gör det möjligt för dig att känna dig trygg i din roll som hunddagis-/pensionatsföreståndare.
Vår utbildning uppfyller Jordbruksverkets kriterier för att öppna/bedriva hunddagis/pensionat. Då vi själva driver hunddagis på tre platser i Göteborg, kan vi erbjuda dig praktikplats på våra hunddagis och anpassa praktiken så att den ger dig de erfarenheter du behöver med en förankring i den utbildning du går. Det är viktigt att du får vara delaktig i det praktiska arbetet som teorin du läser på utbildningen gäller. Då kraven på praktik skiljer sig mellan olika orters länsstyrelse, råder vi dig att kontakta din länsstyrelse för vidare information.

Hos oss får du en grundlig utbildning som verkligen ger dig de färdigheter som behövs för att starta upp/arbeta på hunddagis/pensionat. Vi har själva drivit hunddagis under 10 års tid och har en stor mängd erfarenhet och kunskap att dela med oss av.
Vår utbildning består av 4 block med vardera teman. I de första två blocken fokuserar vi på ett ge dig en stabil grund för att kunna starta och driva ditt eget hunddagis/pensionat. Vi lägger stor vikt vid att skapa trygga hundgrupper, säkra hundpromenader och ett gott klimat bland personalen. Du får också med dig all information du behöver kring att skriva avtal med hundägare, budget, försäkringar och planering av lokaler med mera. I de sista två blocken är det fokus på hund och här vill vi förse dig med möjligheter att skapa rätt förutsättningar för hundarna på dagis. Du får lära dig om berikning, aktivering, hantering av stress- och frustrationsproblematik, olika typer av beteendeproblem som kan uppstå och strategier för att lösa dem. Rent praktiskt får du bland annat träna Fear free hantering, kroppskontroll och jobba med en mängd andra övningar som du har nytta av i arbetet på hunddagis.

Våra lärare:
Huvudlärare på utbildningen är Marja Seidemo och Jeanette Trotta.  
Marja är hundinstruktör och beteendeutredare med många års erfarenhet i yrket. Marja arbetar även som konsult på våra tre dagis med fortbildning för personalen samt är skapare av en berikningsmodell för ombyggnation av boxar och korridorer och berikning för hundarna på dagis. Marja är även huvudlärare på Royal Dog Educations utbildning Beteendeutredare Distans.

Jeanette Trotta är hundinstruktör och beteendeutredare och startade Hund i Centrums första dagis 2010. Idag äger och driver hon tre dagis. Hon har även arbetat med eget Dog-walking företag i USA samt som manager på hunddagis.
Utbildningen bedrivs på en onlineplattform och omfattar videoföreläsningar, litteraturstudier, instuderingsfrågor, projekthundar, praktik, videoklipp och fördjupningsarbete. Vi har valt att ha ett löpande fördjupningsarbete under utbildningen istället för en hemtentamen. Viss litteratur är på engelska. Litteraturen ingår EJ i kursavgiften. Utbildningen bygger på olika block som examineras med skriftliga uppgifter och/eller videoklipp varefter du får tillgång till nästa block. Vi ger kontinuerlig feedback på allt ni sänder till oss. 

Du behöver tillgång till dator och ordbehandlingsprogram, filmkamera - mobilkamera räcker - samt eventuellt enklare form av filmredigeringsprogram.
Du kommer att träna egen hund samt projekthundar.
Utbildningen kan påbörjas löpande och undervisningen bedrivs på en onlineplattform.
 
Ett utdrag ur utbildningens olika block:
Block 1: Starta hunddagis
Regler, tillstånd och djurskyddslagen
Avtal, scheman och försäkringar
Ekonomi - starta eget företag
Olika typer av hunddagis
Kundbemötande
Gruppdynamik - personalfrågor
Rutiner på hunddagis

Block 2: Driva hunddagis
Sätta samman hundgrupper
Raskunskap och olika hundtyper
Inreda/bygga lokaler
Berikning
Smittspridning, sjukvård och friskvård
Säkra hundpromenader
Marknadsföring

Block 3: Hundkunskap
Hundars samspel och språk
Beteendeproblem
Stress och frustration
Hundens behov och naturliga beteenden
Fear free hantering

Block 4: Träna hund
Kreativ aktivering på hunddagis
Kroppskontroll
Inlärningsteori
Vardagslydnad och trixträning