Royal-Dogeducation-logo-m-ram

Nyheter

Vi är glada att kunna välkomna sara till vårt team. Sara kommer tillsammans med Anastasia ansvara för vår utbildning till Beteendeutredare.

Om Sara

Genom mångårigt hundägandeskap och kontinuerliga vidareutbildningar har Sara skaffat sig en bred kunskap om hundens alla delar, Sara har sedan 2003 haft kurser för hundar och dess ägare i en mängd olika ämnen och hundsporter. 

Sara har gått en mängd olika kurser och utbildningar, här är ett urval: 
·      Nose work instruktör (certificerad SNWK)
·      Officiell domare i Nose work 
·      Instruktör Hoopers 
·      Instruktör (hundens Österlen)
·      Handledare (SBK)
·      Klickertränare (CANIS)
·      Agilityinstruktör (SBK)
·      Hundens avel och utfodring (7,5 Hp SLU)
·      Ämneslärare juridik Lunds universitet (90 Hp)
·      Leg. yrkeslärare Högskolan Kristanstad (90 Hp)
·      Hundpsykolog Hundsteg (pågående) 
·      Dogalärare Hundsteg (pågående) 
 Sara har tävlat på elitnivå i lydnad och rallylydnad, men tycker det är lika roligt att tillbringa en dag med hundarna i skogen som på tävlingsplanen. 

I Saras flock bor detta gäng:
Rocka född 2017, briard som tränas i flera olika hundsporter. 
Rocka är uppflyttad i klass 1 i lydnad, HTM 2 och freestyle 2, avancerad klass i rallylydnad samt har godkänd doftprov i eukalyptus (Nose work).   
Esko född 2019, briard som tränas i tävlingslydnad, specialsök, Nose work och spår. Han är uppflyttad till lydnadsklass 1.  
Sol född 2020, miniature american shepherd, uppflyttad i fortsättningsklass i rallylydnad. Tränas även i agility och hoopers. 

Läs hela inlägget »

Anastasia kommer att jobba som lärare på våra utbildningar men även ansvara för sociala medier hos oss. 

Om Anastasia Milutinović Topalović
Anastasia driver till vardags hundföretaget ”På egen tass” på heltid. Hon erbjuder bl.a. fysiska kurser i Sjöbo, både för privat- och gruppträning samt onlinekurser via hennes hemsida. 

Anastasia är utbildad hundinstruktör och hundbeteendeutredare via Attityd Hundkunskap och är matte till spanjorerna Cuqui och Kuzco (på bilden).
Att leva tillsammans med dem tände gnistan för hennes stora intresse för hundars beteende, att försöka förstå och analysera deras, och andra hundars. Anastasia brinner extra mycket för de där hundindividerna som tycker att livet är svårt, omtumlande och kanske rätt jobbigt, då alla hundar förtjänar att ha det bra. De har inte valt oss, vi valde dem. Och genom att tillföra eller förändra saker i en hunds miljö kan vi hjälpa dem. Göra den tryggare, gladare och mer tillfreds med livet. Att bidra till att både hund och människa lyckas är en magisk känsla - både för hundens ägare och mig som hundyrkesverksam. 

Via På Egen Tass håller Anastasia mycket kurser i hantering utan tvång, viltspår, berikning och vardagssamarbete - alltid med utgångsläget att hundträning ska vara etisk, belöningsbaserad och relationsstärkande. Och kul, såklart! För både hund och människa.

Läs hela inlägget »

Vi är glada att kunna presentera Alexandra Tolfsson Bradshaw som ny lärare hos oss. Alexandra kommer du att träffa på tillsammans med Helena Lyckosskog på vår viltspårsinstruktör. 

Om Alexandra Tolfsson Bradshaw
Alexandra är en hundnörd ut i fingerspetsarna med fokus på viltspår, nosaktivering i allmänhet, apportering och friluftsliv.Hon är utbildad hundbeteendeutredare, dogparkourinstruktör och viltspårsinstruktör och bor i Borås tillsammans med sina två hundar, golden retrievern Hedda och engelska springer spanieln Ester.  
 
Ester kom som en omplacering med ett tungt bagage som Alexandra och Ester arbetat mycket med. En av dom viktigaste nycklarna i träningen har varit viltspåret som dom pysslat mycket med ihop. 
Hedda och Alexandra har vart med på flertalet olika tävlingar i viltspår, bland annat kom dom på tredje plats i mästerskapet i mörkerspår hösten 2020 hos Helena Lyckoskog. 
Hedda är även en av få hundar som fått ett HP av Lyckoskog i ett ÖKL, det sista innan hon blev Champion. 
Alexandra jobbar med moderna metoder, lägger upp all träning på en individuell och anpassad nivå och hennes hjärta klappar extra för hundar som har det svårare i vardagen. Hon beskriver det som ren magi att se polletten eller modet falla på plats ute i spårskogen. 
Utöver hundträning har Alexandra ett brinnande intresse för fotografering och uteliv. Står hon inte i skogen med en flaska blod i ena handen och en klöv i andra så tänder hon en eld eller upptäcker nya naturreservat. 

Utbildningar:
* Hundbeteendeutredare - Attityd Hundkunskap för Jessica Mann & Jenny Marek 
* Dogparkourinstruktör - Dogparkour Sweden för Malin Andersson 
* Viltspårsinstruktör - Royal Dog Education 
 Utöver sina breda utbildningar har Alexandra under åren gått många föreläsningar, kurser och clinics för en rad kunniga profiler inom hundvärlden.

Läs hela inlägget »

Vi är väldigt glada att kunna presentera Eva Marie Wergård som stöd/bollplank i vårt "uppehållsrum" för er som går våra utbildningar. Eva Marie är känd för sin peppiga och fantastiska attityd till livet och vi tror ni kommer att känna av hennes pepp i er väg till instruktörer eller på era vidareutbildningar. Så varmt välkommen Eva Marie
"Eva Marie Wergård, har tre egna border collies vid namn Ozelot, Bat & Fossa. Utbildad etolog och idrottspsykologisk rådgivare som brinner för att hela ekipaget ska må bra. Tävlar aktivt i agility & Canicross"

Läs hela inlägget »

Vi expanderar på många fronter och söker därför flera personer för följande uppdrag.

Royal Dog Education söker lärare till sina yrkesutbildningar på distans. I uppdraget ingår att hålla en eller flera utbildningar aktuella och uppdaterade samt att ge elever skriftlig feedback som både motiverar och utvecklar eleven. Vi söker särskilt dig med utbildning inom beteendeutredning så som exempelvis hundpsykolog, med mångårig erfarenhet av egna beteendeutredningar. Vi söker även dig med stor kunskap kring viltspår och som i samarbete med våra övriga viltspårslärare vill arbeta på utbildningen till Viltspårsinstruktör. För att arbeta via Royal Dog Education krävs att du arbetar belöningsbaserat samt håller dig uppdaterad kring nya metoder, forskning och ämnet hund löpande. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst.

Social media manager – Göteborgs Hundkoncern samt Royal Dog Education söker social media manager, uppdrag omfattande ca 5 h/vecka. Du har själv goda kunskaper om hund, meriterande om du är utbildad hundinstruktör eller dyl. Uppdraget omfattar att skapa innehåll och interaktion i våra sociala medier, i samråd med verksamhetschefer. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst.

Hundinstruktör – Kungliga Hundar söker en eller flera hundinstruktörer för arbete med allt ifrån valpkurser och kurser i vardagslydnad till hundsportinriktade kurser. Du arbetar belöningsbaserat och utan tvång och har även ett pedagogiskt och inspirerande bemötande av hundägaren som kommer på kurs. Du är utbildad som lägst hundinstruktör/allmänlydnadsinstruktör och håller dig löpande uppdaterad genom att själv gå kurser, fortbildningar och dylikt. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst. 

Beteendeutredare/Hundpsykolog – Kungliga Hundar Vi har ett ökat tryck på våra beteendeutredningar och privatlektioner för hundar som behöver hjälp med specifika beteendeproblem så som separationsångest, utfallsproblematik och liknande. Vi söker därför ytterligare en beteendeutredare till vårt team. Du som söker har en väl uppdaterad utbildning på området och arbetar belöningsbaserat. Du har ett stort intresse för just hundar, hundars beteende och hundars känsloliv och fyller ständigt på din kunskapsbank med aktuell litteratur och forskning. Du har förstås också ett gott och empatiskt bemötande av människan som kan behöva både stöd och motivation.

Hundtrim/hundfrisör – Göteborgs Hundkoncern söker dig som är utbildad hundfrisör/hundtrimmare som önskar driva hundtrim, antingen i egen regi eller under vårt namn. Du arbetar belöningsbaserat och utan tvång, och är särskilt intresserad av hundars pälsvård och skötsel. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst, alternativt driver verksamheten i helt egen regi.

Veterinär – Göteborgs Hundkoncern söker veterinär som är intresserad av att vara verksam under vårt tak för enklare veterinära behandlingar, antingen i eget företags namn eller i Hundkoncernens namn. Du är driven och engagerad med ett hjärta för alla sorters hundar, och arbetar så långt det är möjligt utan tvång. Meriterande är kunskap kring hundars beteenden samt fear free hantering av hundarna som besöker dig. Kanske har du egen praktik eller jobbar på praktik men vill utöka din kundkrets och jobba parallellt hos oss. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst, alternativt driver verksamheten i helt egen regi.

Hunddagispersonal – Göteborgs Hunddagis söker dig som vill arbeta extra på våra tre hunddagis i centrala Göteborg, på Hisingen samt i Sisjön. Vi anställer endast utbildade personer, arbetet kräver som lägst en hunddagisutbildning. För att arbeta hos oss krävs att du arbetar belöningsbaserat, har ett brinnande intresse för alla sorters hundar och tycker om att röra på dig och aktivera våra dagishundar. Mot kund är du serviceinriktad och förstår att du har deras förtroende att ta hand om deras familjemedlem om dagarna. Du arbetar som timvikarie och anställs mot timlön. Göteborgs Hunddagis har kollektivavtal.

Vi ser gärna sökanden som önskar finnas på flera ställen inom våra företag, så som exempelvis hundinstruktör som vill både hålla kurser och arbeta extra på hunddagis, eller hunddagispersonal som är utbildad inom både hunddagis och hundtrim. För ansökan mailas personligt brev samt tydligt CV inklusive referenser till Tina på mailadress tina@goteborgshundkoncern.se. Vi vill ha in din ansökan senast 30/6-21.

loading...
Läs hela inlägget »

Josefin valde att utbilda sig inom hund eftersom hon själv levde med en hund med svår stressproblematik. Tidigare har hon jobbat som resurspedagog, och hon tar med sig sina färdigheter inom pedagogik och bemötande in i hundvärlden där hon haft clinics och föreläst i både Sverige och Storbritannien. Med en helhetssyn där hela ekipagets mående är viktigt, jobbar hon med etiska, effektiva lösningar för både de två- och fyrbenta. Med målet att förtydliga och tillgängliggöra kunskap delar hon som Djurpedagogen med sig av fakta och tips på sociala medier, med grundvärderingen att alla är välkomna oavsett kunskapsnivå och filosofi.

Läs hela inlägget »

Äntligen kan vi presentera mer information om våra kommande utbildningar Beteendeutredare samt Hunden som kund.
Båda utbildningarna är fullspäckade med matnyttig kunskap och baseras på texter, litteraturstudier (även på engelska), föreläsningar, praktisk träning och inlämningsuppgifter. Båda utbildningarna har fantastiska gästföreläsare och fler namn kommer löpande att adderas. Vad sägs om Jenny Afvander, Josefin Linderström och Karolina Westlund. Vi vågar lova att detta kommer vara några av landets bästa utbildningar vad gäller just hundars beteenden och hoppas förstås att du vill följa med oss i detta. Båda utbildningarna startar 1 december och har där efter löpande starter. Du har två år på dig att fullfölja respektive utbildning. Anmälan är öppen och du kan boka en plats på respektive utbildning till Early bird-pris.

Beteendeutredare är utbildningen för dig som är hundinstruktör i botten och vill fördjupa dig i ämnen kring hundars beteenden, beteendeproblem, bakomliggande orsaker samt åtgärder. Under utbildningen förbereds du för att kunna arbeta med just beteendeutredning med allt vad det innebär.

Earlybirdpris på beteendeutredareutbildningen:
Vid anmälan i Juni betalar ni 26.995kr (3000kr i rabatt)
Vid anmälan i Juli betalar ni 27.995kr (2000kr i rabatt)
Vid anmälan i August betalar ni 28.995kr (1000kr)
Därefter är det vårt ordinariepris på 29.9995kr som gäller.
Varmt välkomna på utbildning hos oss!

Hunden som kund-beteende och strategier togs fram på förfrågan och består av stora delar av Beteendeutredarens innehåll. Utbildningen riktar sig till dig som på något vis möter hundar i ditt yrke eller uppdrag, som exempelvis veterinärer och annan djursjukvårspersonal, hundfrisörer, hunddagispersonal, utställningsdomare etc. Utbildningen är också öppen för den som vill fördjupa sig i hundar och hundars beteenden för egen kunskaps skull. Du kommer få en ökad förståelse för hundars beteenden och beteendeproblem och veta när det är dags att remittera hunden till en beteendeutredare.

Earlybirdpris på Hunden som kund-beteende och strategier
Vid anmälan i Juni betalar ni 15.995kr (3000kr i rabatt)
Vid anmälan i Juli betalar ni 16.995kr (2000kr i rabatt)
Vid anmälan i August betalar ni 17.995kr (1000kr)
Därefter är det vårt ordinariepris på 18.995kr som gäller.
Varmt välkomna på utbildning hos oss!

Läs hela inlägget »

Jenny Afvander lever med sina två mellanpudlar strax utanför Uppsala. Hon är H-märkt hundinstruktör med en Fear Free level 3-certifiering och är utbildad instruktör i BAT 2.0.

Det ger henne ett särskilt fokus på hanteringsproblematik och arga, rädda eller frustrerade hundar. BAT står för Behavior Adjustment Training, och är en metodik för att hjälpa hundar att lära sig att världen är lite roligare än vad man först kunde tro.

Jenny är en beteendenördig Klickerinstruktör och har uppnått TAGteach level 1 (dvs "klickerträning för människor". Utöver det är hon DogParkourinstruktör, och fyller ständigt på med ny kunskap via konferenser, föreläsningar och kurser. Dessutom leder varje möte med hundägare och deras hundar till fördjupad kunskap och finslipade verktyg. Hon håller kurser i hundmöten och hanteringsträning, både online och hos hundinstruktörer runt om i Sverige. I Uppsala tar hon emot privatkonsultationer i mån av tid.
Jenny driver företaget Hoppsan Hundlära i Uppsala.

Läs hela inlägget »

Det här är utbildningen för dig som vill få ny inspiration kring inlärning och träning av utställningshunden, och som vill hålla kurser inom utställning och handling. Utbildningen ger dig en stadig grund att stå på för att kunna hålla både kurser och privatträning på området, och är riktad till både dig som är ny inom hundutställningens värld så väl som dig som är riktigt erfaren. Den här utbildningen är helt på distans och du lär dig genom texter, litteratur, filmklipp och föreläsningar samt genom praktisk träning med egen hund så väl som projekthundar. Du lämnar in filmer och skriftliga reflektioner kring praktiska övningar och litteratur och får feedback på dessa.
Efter utbildningen har du kunskap om hundutställningar och utställningshundens träning. All träning är belöningsbaserad och vi arbetar med godis och leksaker som motivation för att få fram den attityd vi söker hos hunden

Läs hela inlägget »

Linda kommer tillsammans med Emlie Merenius hålla i delar av vår Hooperinstruktörsutbildning.

Linda är en sprudlande glad, och positiv person som man nog lätt kan klassa som hundnörd ut i fingerspetsarna. Hon ägnar så gott som all ledig tid åt att träna sina hundar. Linda tränar främst lydnad men det finns inte många hundsporter som hon  inte provat på inom hundvärlden. Hon lägger stor vikt i att hundarna ska ha en god fysik och går efter mottot ”friskvård före rehab”. Linda lever med både sällskapshundar och brukshund i sin flock. Linda är utbildad allmänlydnadinstruktör, lydnadsinstruktör och rallylydnadsinstruktör samt Hooperinstruktör via CHW-england.
Hon arbetar med grundinriktade och förberedande kurser för tävlingshunden samt lydnadskurser. Linda är den som håller i grundkurser i Hoopers på Kungliga Hundar. Linda brinner lite extra mycket för grundträning av valp och unga hundar där man har möjlighet att lägga en fin plattform för de framtida utmaningar som hundträningen kan innebära.
Linda ser individuella behov och möjligheter i ekipaget hon tränar, tar fram ekipagens styrkor och fördelar i träningen. Hon tror starkt på vikten av samarbetet mellan förare och hund, att se hunden välja att vilja jobba och för att stärka upp relationener. Att få njuta av att se glädjen när ekipaget gör framsteg är stjärnvinster varje gång. Hennes saliga tro är att alla hundar kan men behöver olika mycket motivation för sin kommande uppgift.

Läs hela inlägget »

Senaste nyheter

EN DEL AV GÖTEBORGS HUNDKONCERN