Royal-Dogeducation-logo-m-ram

Nyheter

2022 går mot sitt slut och vi vill rikta ett stort tack till alla er som valt att gå utbildning hos oss under året. Ni var över 250 personer som valde oss som utbildare och vi har fått förmånen att följa riktigt duktiga blivande instruktörer, hundtränare och fantastiska hundägare.
Vi är laddade för en massa spännande saker under 2023, hoppas ni hakar på!
Gott Nytt År!

Läs hela inlägget »

När man ska välja mellan en uppsjö av utbildningar kan det vara skönt att få  en bild av vad andra har tyckt om våra utbildningar.
Vi är väldigt glada och stolta över våra examinerade elever och tacksamma för alla fina ord om oss. 

Läs hela inlägget »

ej! Jag heter Emma Lundgren, är 32 år och bor i Gävle tillsammans med min sambo och våra två små barn. Jag utbildade mig till hundinstruktör 2017 och driver sen dess kursverksamhet under Hunderbara kurser i Gävle. Har efter det även utbildat mig till blygerhundsinstruktör och beteendeutredare.
Jag halkade in i den här branschen eftersom jag köpte en hund som visade sig behöva mer kunskap än vad jag hade. Hon kom från Spanien och hade hittats som valp i en sopcontainer så med henne kom ett stort bagage av stress och rädslor. Vi hade henne i sju år men tyvärr somnade hon in i påskas så just nu är jag hundlös. Om allt går som jag vill så blir det en aussievalp till hösten. Ser mycket fram emot att kunna träna saker bara för att jag vill och inte för att vi måste ta tag i diverse problem.

Emma kommer att ansvara för våra sociala medier på Kungliga Hundar och Royal Dog Education.

Läs hela inlägget »

Harmoniska hundmöten-för hundinstruktörer eller andra yrkesverksamma inom hund.
På den här heldagsutbildningen får du lära dig hur du ska hjälpa, coacha och guida dina kursdeltagare och privatkunder i ett av dom mest förekommande “problembeteendena” som hundägare söker hjälp för - hundmötesproblematik! Eller ja, det är ju egentligen oftast ett problem för den som håller i kopplet, för hunden är det en egenkonstruerad lösning som tyvärr inte alltid är helt optimal. Du kommer få lära dig olika tekniker och handfasta verktyg i hur vi jobbar med hundmöten på moderna och belöningsbaserade sätt, olika reaktioner hos olika hundar, hur stress staplas på hög och vad som händer när det rinner över. Du kommer också få en crashcourse i att läsa hundspråk, BAT och skvallerträning. På förmiddagen går vi igenom den viktiga teorin, och efter lunch är det dags att prova i praktiken! Här får ni handfasta tips och råd kring hur ni hanterar situationerna - både som hundförare och yrkesverksamma. Kort och gott - allt ni behöver veta för harmoniska hundmöten.
Den här dagen är praktisk och kommer att gå av stapeln på Göteborgs Hundarena.

Om Anastasia Topalovic: Anastasia är diplomerad hundinstruktör, hundbeteendeutredare och viltspårsinstruktör och driver företaget På egen tass i Sjöbo, Skåne. Hon erbjuder fysiska kurser, både för privat- och gruppträning samt onlinekurser via hennes hemsida. Hon är även verksam som lärare på Royal Dog Education och vidareutbildar framtida hundbeteendeutredare. Anastasia lever tillsammans med spanjorerna Cuqui och Kuzco som är omplaceringshundar med tufft bagage. Att adoptera dem tände gnistan för hennes stora intresse för hundars beteende, att försöka förstå och analysera deras, och andra hundars. Anastasia brinner extra mycket för de där hundindividerna som tycker att livet är svårt, omtumlande och kanske rätt jobbigt, då alla hundar förtjänar att ha det bra. De har inte valt oss, vi valde dem. Och genom att tillföra eller förändra saker i en hunds miljö kan vi hjälpa dem. Göra den tryggare, gladare och mer tillfreds med livet. Att bidra till att både hund och människa lyckas är en magisk känsla - både för hundens ägare och henne som hundyrkesverksam. Via På Egen Tass håller Anastasia mycket kurser i hantering utan tvång, viltspår, berikning och vardagssamarbete - alltid med utgångsläget att hundträning ska vara etisk, belöningsbaserad och relationsstärkande. Och kul, såklart! För både hund och människa.

Harmoniska hundmöten-heldag
Datum/tid: 12/2 kl 10.00-16.00
Plats: Göteborgs Hundarena, Topphallen Åskvädersgatan 1 GÖTEBORG
Instruktör/lärare: Anastasia Topalovic
PS: Ni som har gått er instruktörsutbildning hos Royal Dog Education erhåller 25% rabatt på den här dagen. Ange kod HURDE25 i vår webshop.
Varmt välkomna!

Läs hela inlägget »

Har du inte hunnit anmäla dig till Hundbeteendeutredarutbildningen ännu?
Här kommer en påminnelse om vilka fantastiska föreläsare/lärare som kommer förgylla utbildningen och ge dig oerhört mycket kunskaper!

Vad sägs om den här digra hundkunskapen på en och samma utbildning?
-Eva Bertilsson (Carpe Momentum)
-Eva-Marie Wergård (biolog, etolog, hundinstruktör)
-Charlotte Friis Life with a dog (etolog)
-Sofie Carlson (leg. fysioterapeut)
-Malin Kihl Sandberg Clickervet (leg. veterinär, klickerinstruktör)
-Louise Tigerhielm Hundantaget (hundinstruktör, hundpsykolog, friskvårdsinstruktör etc)
-Anna-Maria Svedberg, Etologica (etolog, djurtränare)
-Anastasia Topalovic, På egen tass (hundinstruktör, hundbeteendeutredare)
-Sara Andersson, Dogsis (leg. yrkeslärare i hundkunskap, hundinstruktör, noseworkinstruktör etc) m.fl.
Glöm inte att det är begränsat antal platser, så skynda in med din anmälan!
Möjlighet till delbetalning finns via Payson.
Varmt välkomna på utbildning hos oss!

Läs hela inlägget »

Vi är glada att kunna välkomna sara till vårt team. Sara kommer tillsammans med Anastasia ansvara för vår utbildning till Beteendeutredare.

Om Sara

Genom mångårigt hundägandeskap och kontinuerliga vidareutbildningar har Sara skaffat sig en bred kunskap om hundens alla delar, Sara har sedan 2003 haft kurser för hundar och dess ägare i en mängd olika ämnen och hundsporter. 

Sara har gått en mängd olika kurser och utbildningar, här är ett urval: 
·      Nose work instruktör (certificerad SNWK)
·      Officiell domare i Nose work 
·      Instruktör Hoopers 
·      Instruktör (hundens Österlen)
·      Handledare (SBK)
·      Klickertränare (CANIS)
·      Agilityinstruktör (SBK)
·      Hundens avel och utfodring (7,5 Hp SLU)
·      Ämneslärare juridik Lunds universitet (90 Hp)
·      Leg. yrkeslärare Högskolan Kristanstad (90 Hp)
·      Hundpsykolog Hundsteg (pågående) 
·      Dogalärare Hundsteg (pågående) 
 Sara har tävlat på elitnivå i lydnad och rallylydnad, men tycker det är lika roligt att tillbringa en dag med hundarna i skogen som på tävlingsplanen. 

I Saras flock bor detta gäng:
Rocka född 2017, briard som tränas i flera olika hundsporter. 
Rocka är uppflyttad i klass 1 i lydnad, HTM 2 och freestyle 2, avancerad klass i rallylydnad samt har godkänd doftprov i eukalyptus (Nose work).   
Esko född 2019, briard som tränas i tävlingslydnad, specialsök, Nose work och spår. Han är uppflyttad till lydnadsklass 1.  
Sol född 2020, miniature american shepherd, uppflyttad i fortsättningsklass i rallylydnad. Tränas även i agility och hoopers. 

Läs hela inlägget »

Anastasia kommer att jobba som lärare på våra utbildningar men även ansvara för sociala medier hos oss. 

Om Anastasia Milutinović Topalović
Anastasia driver till vardags hundföretaget ”På egen tass” på heltid. Hon erbjuder bl.a. fysiska kurser i Sjöbo, både för privat- och gruppträning samt onlinekurser via hennes hemsida. 

Anastasia är utbildad hundinstruktör och hundbeteendeutredare via Attityd Hundkunskap och är matte till spanjorerna Cuqui och Kuzco (på bilden).
Att leva tillsammans med dem tände gnistan för hennes stora intresse för hundars beteende, att försöka förstå och analysera deras, och andra hundars. Anastasia brinner extra mycket för de där hundindividerna som tycker att livet är svårt, omtumlande och kanske rätt jobbigt, då alla hundar förtjänar att ha det bra. De har inte valt oss, vi valde dem. Och genom att tillföra eller förändra saker i en hunds miljö kan vi hjälpa dem. Göra den tryggare, gladare och mer tillfreds med livet. Att bidra till att både hund och människa lyckas är en magisk känsla - både för hundens ägare och mig som hundyrkesverksam. 

Via På Egen Tass håller Anastasia mycket kurser i hantering utan tvång, viltspår, berikning och vardagssamarbete - alltid med utgångsläget att hundträning ska vara etisk, belöningsbaserad och relationsstärkande. Och kul, såklart! För både hund och människa.

Läs hela inlägget »

Vi är glada att kunna presentera Alexandra Tolfsson Bradshaw som ny lärare hos oss. Alexandra kommer du att träffa på tillsammans med Helena Lyckosskog på vår viltspårsinstruktör. 

Om Alexandra Tolfsson Bradshaw
Alexandra är en hundnörd ut i fingerspetsarna med fokus på viltspår, nosaktivering i allmänhet, apportering och friluftsliv.Hon är utbildad hundbeteendeutredare, dogparkourinstruktör och viltspårsinstruktör och bor i Borås tillsammans med sina två hundar, golden retrievern Hedda och engelska springer spanieln Ester.  
 
Ester kom som en omplacering med ett tungt bagage som Alexandra och Ester arbetat mycket med. En av dom viktigaste nycklarna i träningen har varit viltspåret som dom pysslat mycket med ihop. 
Hedda och Alexandra har vart med på flertalet olika tävlingar i viltspår, bland annat kom dom på tredje plats i mästerskapet i mörkerspår hösten 2020 hos Helena Lyckoskog. 
Hedda är även en av få hundar som fått ett HP av Lyckoskog i ett ÖKL, det sista innan hon blev Champion. 
Alexandra jobbar med moderna metoder, lägger upp all träning på en individuell och anpassad nivå och hennes hjärta klappar extra för hundar som har det svårare i vardagen. Hon beskriver det som ren magi att se polletten eller modet falla på plats ute i spårskogen. 
Utöver hundträning har Alexandra ett brinnande intresse för fotografering och uteliv. Står hon inte i skogen med en flaska blod i ena handen och en klöv i andra så tänder hon en eld eller upptäcker nya naturreservat. 

Utbildningar:
* Hundbeteendeutredare - Attityd Hundkunskap för Jessica Mann & Jenny Marek 
* Dogparkourinstruktör - Dogparkour Sweden för Malin Andersson 
* Viltspårsinstruktör - Royal Dog Education 
 Utöver sina breda utbildningar har Alexandra under åren gått många föreläsningar, kurser och clinics för en rad kunniga profiler inom hundvärlden.

Läs hela inlägget »

Vi är väldigt glada att kunna presentera Eva Marie Wergård som stöd/bollplank i vårt "uppehållsrum" för er som går våra utbildningar. Eva Marie är känd för sin peppiga och fantastiska attityd till livet och vi tror ni kommer att känna av hennes pepp i er väg till instruktörer eller på era vidareutbildningar. Så varmt välkommen Eva Marie
"Eva Marie Wergård, har tre egna border collies vid namn Ozelot, Bat & Fossa. Utbildad etolog och idrottspsykologisk rådgivare som brinner för att hela ekipaget ska må bra. Tävlar aktivt i agility & Canicross"

Läs hela inlägget »

Vi expanderar på många fronter och söker därför flera personer för följande uppdrag.

Royal Dog Education söker lärare till sina yrkesutbildningar på distans. I uppdraget ingår att hålla en eller flera utbildningar aktuella och uppdaterade samt att ge elever skriftlig feedback som både motiverar och utvecklar eleven. Vi söker särskilt dig med utbildning inom beteendeutredning så som exempelvis hundpsykolog, med mångårig erfarenhet av egna beteendeutredningar. Vi söker även dig med stor kunskap kring viltspår och som i samarbete med våra övriga viltspårslärare vill arbeta på utbildningen till Viltspårsinstruktör. För att arbeta via Royal Dog Education krävs att du arbetar belöningsbaserat samt håller dig uppdaterad kring nya metoder, forskning och ämnet hund löpande. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst.

Social media manager – Göteborgs Hundkoncern samt Royal Dog Education söker social media manager, uppdrag omfattande ca 5 h/vecka. Du har själv goda kunskaper om hund, meriterande om du är utbildad hundinstruktör eller dyl. Uppdraget omfattar att skapa innehåll och interaktion i våra sociala medier, i samråd med verksamhetschefer. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst.

Hundinstruktör – Kungliga Hundar söker en eller flera hundinstruktörer för arbete med allt ifrån valpkurser och kurser i vardagslydnad till hundsportinriktade kurser. Du arbetar belöningsbaserat och utan tvång och har även ett pedagogiskt och inspirerande bemötande av hundägaren som kommer på kurs. Du är utbildad som lägst hundinstruktör/allmänlydnadsinstruktör och håller dig löpande uppdaterad genom att själv gå kurser, fortbildningar och dylikt. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst. 

Beteendeutredare/Hundpsykolog – Kungliga Hundar Vi har ett ökat tryck på våra beteendeutredningar och privatlektioner för hundar som behöver hjälp med specifika beteendeproblem så som separationsångest, utfallsproblematik och liknande. Vi söker därför ytterligare en beteendeutredare till vårt team. Du som söker har en väl uppdaterad utbildning på området och arbetar belöningsbaserat. Du har ett stort intresse för just hundar, hundars beteende och hundars känsloliv och fyller ständigt på din kunskapsbank med aktuell litteratur och forskning. Du har förstås också ett gott och empatiskt bemötande av människan som kan behöva både stöd och motivation.

Hundtrim/hundfrisör – Göteborgs Hundkoncern söker dig som är utbildad hundfrisör/hundtrimmare som önskar driva hundtrim, antingen i egen regi eller under vårt namn. Du arbetar belöningsbaserat och utan tvång, och är särskilt intresserad av hundars pälsvård och skötsel. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst, alternativt driver verksamheten i helt egen regi.

Veterinär – Göteborgs Hundkoncern söker veterinär som är intresserad av att vara verksam under vårt tak för enklare veterinära behandlingar, antingen i eget företags namn eller i Hundkoncernens namn. Du är driven och engagerad med ett hjärta för alla sorters hundar, och arbetar så långt det är möjligt utan tvång. Meriterande är kunskap kring hundars beteenden samt fear free hantering av hundarna som besöker dig. Kanske har du egen praktik eller jobbar på praktik men vill utöka din kundkrets och jobba parallellt hos oss. Du fakturerar via eget företag eller faktureringstjänst, alternativt driver verksamheten i helt egen regi.

Hunddagispersonal – Göteborgs Hunddagis söker dig som vill arbeta extra på våra tre hunddagis i centrala Göteborg, på Hisingen samt i Sisjön. Vi anställer endast utbildade personer, arbetet kräver som lägst en hunddagisutbildning. För att arbeta hos oss krävs att du arbetar belöningsbaserat, har ett brinnande intresse för alla sorters hundar och tycker om att röra på dig och aktivera våra dagishundar. Mot kund är du serviceinriktad och förstår att du har deras förtroende att ta hand om deras familjemedlem om dagarna. Du arbetar som timvikarie och anställs mot timlön. Göteborgs Hunddagis har kollektivavtal.

Vi ser gärna sökanden som önskar finnas på flera ställen inom våra företag, så som exempelvis hundinstruktör som vill både hålla kurser och arbeta extra på hunddagis, eller hunddagispersonal som är utbildad inom både hunddagis och hundtrim. För ansökan mailas personligt brev samt tydligt CV inklusive referenser till Tina på mailadress tina@goteborgshundkoncern.se. Vi vill ha in din ansökan senast 30/6-21.

loading...
Läs hela inlägget »

Senaste nyheter

EN DEL AV GÖTEBORGS HUNDKONCERN