banner_rde
NYHETER

Det är nu det händer - du lär dig träna människor och läsa hund. Vi tar dig med på en djupdykning i kunskapen om att modifiera och analysera  beteenden. 

Utbildningens syfte är att ge dig som redan är hundinstruktör en gedigen grund för att på en djupare nivå arbeta med hunden som individ och dess beteenden. Som beteendeutredare arbetar du med att hitta orsaken till hundens beteendeproblem och sedan motivera ägaren att jobba med de åtgärder du tagit fram. Det är ett roligt och utmanande yrke som kräver både kreativitet och kunskap.

Du får lära dig att se vad som ligger bakom även komplicerade typer av problematik såsom hundar som biter, aggressivt beteende gentemot andra hundar, svåra ljud- och miljörädslor som begränsar vardagen för både hund och ägare. 

För att bli en riktigt bra beteendeutredare behöver du jobba med hunden och människan som en helhet. Du får verktyg att hantera svåra situationer med kunder, skapa en gedigen utredning bestående av bakgrund, analys och åtgärdsprogram samt jobba med bemötande, coaching och kommunikation.

Vad är det vi gör när vi jobbar med beteendeproblematik? Jo, vi vill rikta om hundens känslor - få den att göra ett bättre val och för att lyckas med det behöver vi kunskap om hundars emotioner och konsekvensen av beteenden. Vi har även ett helt unikt block om belöningsutveckling. I arbetet med beteendeproblem är belöningsteknik avgörande - därför att belöningar bygger beteenden! 

Du kommer läsa modern och nyutgiven litteratur företrädesvis på engelska. I litteraturen ingår fördjupningsuppgifter där tanken är att lära dig använda teoretisk kunskap i praktiken.

Utbildningen bedrivs på en onlineplattform och omfattar videoföreläsningar, litteraturstudier, instuderingsfrågor, projekthundar, praktisk träningshelg, filmklipp, fördjupningsarbete och analys av fallbeskrivningar. Utbildningen bygger på olika block som examineras med skriftliga uppgifter och/eller filmklipp varefter du får tillgång till nästa block.

Vid den obligatoriska träningshelgen kommer vi ha fokus på praktisk träning, genomgång av tekniker, föreläsningar, individuella samtal/coaching med oss huvudlärare samt arbete med praktikhundar på plats vilka är okända för dig sedan innan. Allt detta för att du ska ha chans att tillgodogöra dig färdigheterna som vi anser krävs.

Till utbildningen
 

Läs hela inlägget »
Fredagen den 13:e är numera din lyckodag.
Vi ger er 20% rabatt på SAMTLIGA utbildningar och erbjudanden gäller endast under detta dygn. 
Rabatten gäller endast vid nyanmälan och för att ta del av rabatten anger ni kod fredag13 vid anmälan när ni kommer till kassa i vår webshop.
Du hittar våra utbildningar här!
Varmt välkomna på utbildning hos oss!
Läs hela inlägget »

Vårt jobb med våra utbildningar blir ännu roligare när vi får fin och positiv respons från en av våra elever på Hundinstruktör på distans
"Ni som lärare har verkligen varit helt fantastiska under detta blocket, Emelie Du har svarat dag och natt, trots att du borde varit i valpbubblan den andra halvan utav detta blocket. Tack till er allihopa och för otroligt bra material som varit enkelt att förstå och varit väldigt inspirerande."
Tusen tack Maria Frick för att du tog dig tiden att ge oss fin feedback och fortsatt lycka till med din utbildning!

Läs hela inlägget »

I samband med införandet av GDPR den 25 Maj 2018 vill vi  informera dig om hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vi värnar om din integritet och skyddar dina personuppgifter. Vi använder dina personuppgifter för att kunna nå dig med senaste nytt och informera om aktuella kampanjer. Läs gärna på vår integritetspolicy här!

Läs hela inlägget »

Du vet väl om att det går att delbetala våra utbildningar via Payson?
Boka din utbildning och välj delbetala i vår webshop. 
Villkor vid Delbetalning
Payson erbjuder dig att vid köptillfället, efter godkänd kreditprövning teckna ett delbetalningsavtal. Kredittiden väljer du genom att kryssa i det alternativ som passar dig bäst. Självklart kan du betala mer eller betala hela krediten på en gång utan att detta kostar något extra.
Delbetala räntefritt på 3, 6 el 12 månader
-3 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 95 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
-6 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 195 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
-12 mån räntefritt; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 0,00%
Eller välj 24 månader (vid ordervärde över 5000 kr; Uppläggningsavgift 295 SEK; Aviavgift 29 SEK; Ränta 9,95%

Läs hela inlägget »

Hundutbildning på distans
Plugga var och när du vill, studera på distans är det nya sättet att utbilda sig på.
Vill du själv styra över dina studier och inte vara bunden till en ort eller till vissa datum/tider? Då är distansutbildning ett bra alternativ för dig!
Din distansutbildning finns tillgänglig dygnet runt och du kan studera oberoende av var du befinner dig. Du läser utbildningen i vår webbaserade utbildningsplattform där har du personlig kontakt med lärare/handledare .

I takt med att kommunikationsvägar utvecklas har vi på Royal Dog Education känt att det är dags att ta stegen och följa med i utvecklingen. 
Och vi presenterar stolt en rad väl genomarbetade hundutbildningar online.
Bakom våra utbildningar står en rad kompetenta lärare/instruktörer med bred/djup kunskap inom hund.
Vår målsättning är att digitalisera våra populära utbildningar samtidigt som vi behåller samma gedigna kvalite på våra utbildningar och där våra lärare/handledare finns med som stöd under hela utbildningen
Våra instruktöre/lärare har spetskompetens inom de områden de utbildar inom. Och alla instruktörer jobbar heltid med hund och vidareutbildar sig ständigt. De tränar hund praktiskt och flera av dem tävlar på hög nivå. Royal Dog Educations mål och våra instruktörers mål, är att ständigt utvecklas och att kontinuerligt hålla våra utbildningar väl uppdaterade.
Hitta din utbildning här!

Läs hela inlägget »

Royal Dog Education kommer att genomgå en stor förändring och vi jobbar för tillfället för högtryck för att släppa vår stora nyhet! 

Läs hela inlägget »

Vi har några platser kvar till vår utbildningsstart i Oktober!

Hundinstruktör/allmäninstruktör med start oktober 2017
Utbildningens syfte är att skapa en bra och stadig grund för dej som vill hålla kurser och privatlektioner i valp, allmänlydnad, och aktivering. Utbildningen ger dej även behörighet att starta hunddagis och hundpensionat. För att få gå våra påbyggnadsutbildningar krävs det att du har allmänlydnadsinstruktör i grunden.
Vi håller mycket bra kvalité på våra utbildningar och har välutbildade lärare med bra utbildningar, stor hundvana och bred kompetens. Våra utbildningar är väl genomtänkta och syftar till att ge en bra och gedigen utbildning för den som vill arbeta som hundinstruktör.
Utbildningen sker genom föreläsningar, videos, gruppdiskussioner, grupparbeten- och enskilt arbete som ska redovisas skriftligt och muntligt, praktisk träning, projektarbete och projektkurser. Förutom lärarledda lektioner kommer ni att få jobba med hemarbeten och projekthundar mellan lektionstillfällena.
Efter utbildningen har man möjlighet att certifiera sig genom praktiskt och teoretiskt prov. För att bli godkänd/diplomerad måste alla projektarbeten, hemuppgifter, projektkurser vara klara och man måste bli godkänd på både sitt teoretiska och praktiska prov.

Utbildningen innehåller:
-Etologi
-Inlärningspsykologi
-Klickerhelg
-Belöningssystem
-Hundens utvecklingsstadier
-Hundens behov och skötsel
-Hunden och lagen
-Raskunskap
-Aktivering
-Stress
-Passivitet
-Kursplanering
-Kommunikation /Pedagogik
-Personlig utveckling
-Starta eget 

Datum/tider
1:a träffen: 20-21 Oktober
2:a träffen:  2-3 December
3:e träffen: 16-17 December
4:e träffen  20-21 Januari
5:e träffen 16-17 Februari
6:e träffen: 3-4 Mars
7:e träffen:  24-25 Mars
8:e träffen:  21-22 April
9:e träffen: 19-20 Maj
10:e träffen: 14-15 Juni (Certifiering)
Lärare/föreläsare: Emelie Merenius, Anna Lindquist, Frida Olsson, Helena Eriksson, Helena Lyckoskog, Linn Jansson och Johanna Eriksson 
Kostnad: Ord. pris 23.995kr Kampanjpris 19.995kr t.om den 30/9-2017.
Certifieringsavgift på 1.500kr tillkommer om man vill diplomera sig efter utbildningens slut. 
Utbildningen kommer att hållas på Göteborgs Hundarena, Åskvädersgatan 1 GÖTEBORG.
Övrig information: Om du har frågor om utbildningen eller betalning/avbetalningsmöjligheter kontakta oss på info@royaldogeducation.se eller 070-3738388 så hjälper vi gärna till. Möjlighet till delbetalning finns! 
Varmt välkomna!
 

Läs hela inlägget »

Draghundsträning växer i rekordfart över hela Sverige där barmarkskörningen har en nästintill central plats.
Efterfrågan på kunniga instruktörer på området växer i takt med sporten! På Hundsteg har vi tack vare vår egen stora erfarenhet på området möjliggjort för en helt unik utbildning.

Innehåll:
Vi går igenom från nybörjarnivå till långdistanskörning, från kost till beteende, från motion till tävling. Som draghundsinstruktör får man en djup förståelse för sporten och alla dess delar. Deltagarna får lära sig mer om hunden som en atlet, träning, skador, återhämtning och mycket mera. Som draghundsinstruktör får man kunskap om allt från fysträning till utrustning. Utbildningen är mycket grundläggande och man ges en bred kunskappå området vilket öppnar många dörrar för deltagarna i sin framtida kursverksamhet.
Den här utbildningen ger möjlighet att ha en helt ny typ av kurser som garanterat lockar nya kunder och "gamla" kunder att komma tillbaka.
Drag (och klövja) är en suverän sysselsättning för hunden oavsett ras och vart i landet man bor och så är det väldigt roligt! Utbildningen passar även för dem som jobbar som Problemhunds-konsult och vill bredda sin kunskap i sysselsättning att förmedla till hundar i behov av arbete.
Lärare:Sandra Tellström/Hundsteg
Sandra har tävlat i draghundssporten i över tio år och har under åren samlat på sig en bred erfarenhet både genom sina egna upplevelser men även i sitt arbete att hjälpa valpköpare och hundägare med sina draghundar. Under de senaste sex åren har hon tränat och tävlat långdistans med sina hundar, den tuffaste formen av dragträning som kräver stor kunskap kring träningslära hos hund. Sandra är även uppfödare på rasen alaskan malamute och arbetar som beteendevetare, problemhunds-konsult och lärare på heltid på Hundsteg i Jämtland och Stockholm.

Utdrag ur utbildningens innehåll:
Träningsformer, säsongsträning
Hundens fysik och anatomi
Metodik, övningar och träning
Tävlingsformer, spår, regler
Raskunskap
Sportens historia
Skador och överhettning
Utrustning och hjälpmedel
Knyta linor, knopar
Massage och stretching
Barmark och snösäsong
Sommarträning
Användningsområden
Felsökning
Belöningstekniker
Långdistans körning
Hundens beteende
Kost och kosttillskot
Valpen och nybörjarhundens träning
Gemensam turkörning
Kursverksamhet och planering

Den här utbildningen är spännande, utvecklande och har stor mångfald och ger bred kunskap inom draghundsträning.
Utformning:
Utbildningen är förlagd på fyra sammanhängande dagar. Vi blandar praktik, teori och hemstudier i form av praktik med egen hund samt hålla kurs i ämnet. 
Datum:
6-9 September

Läs hela inlägget »

Nose Work - Ny Hundsport!
En sport inspirerad av specialsök
Nose Work är inspirerad av de utmaningar som professionella sökshundsekipage möter i sitt dagliga arbete inom till exempel tullenoch polisen. Nose Work grundades i USA av tre professionella
specialsökstränare.
Deras målsättning var att ge sällskapshundar ochderas ägare ett roligt och lättillgängligt sätt att aktivera sig tillsammans genom sökarbete. Nose Work använder sig av verklighetstrogna sökmiljöer och kan genomföras i princip var som helst.
Vi kommer att träna hundarna att hitta hydrolaterna Eukalyptus, Lagerblad. Vi ska också gå igenom hur tävlingar går till i denna sport.
Dala Hundservice AB/Advanced Canine Trainings
Instruktörsutbildning i Nose Work är godkänd av SNWK (Svenska Nose Work Klubben)
Kursens mål, vid godkänd certifiering:
Du ska kunna hålla egna kurser i Nose Work till hundägare.
Du blir auktoriserad Doftprovsdomare i SNWK.
Du får hålla instruktörsutbildningar i Nose Work (certifierande avSNWK) efter ansökan och godkänd kursplan av SNWK

Utbildningen innehåller:
-Historik
-Regelverk
-Doftinlärning
-Sökdressyr
-Doftprov
-Etologi
-Inlärning
-Dofthantering
-Pedagogik
-Kursplanering
Kursplan: 9 hela dagar fördelade på 3 tillfällen, med mycket egen träning och läsning hemma emellan helgerna. Varje del är 3-dagarskurs.
Del 1: Träna egen hund i Nose work, olika modeller för att få hunden att söka, inomhussök, behållarsök, fordonssök, utomhussök huvudsakligen praktik med egen hund, teori/praktik blandat.
Del 2: Instruktörs kurs i Nose work, inlärning lagerblad, scanning, markeringsträning, störningsträning, olika höjd, fler doftgömmor, kombigömmor, genomförande av doftprov, luktsinnet, miljö,
balansövningar, regler för tävling, teori/praktik blandat.
Del 3: Certifiering till SNWK instruktör: Praktiskt prov: Pedagogik, övningsplaner, leda del av kurs för 2 grupper elever, nybörjargrupp och fortsättningsgrupp. Doftprov, bedöma 2-4 doftprovsekipage (för
auktorisation till Doftprovsdomare hos SNWK). Doftprov med egen hund. Skojtävling i de 4 olika momenten inomhussök, utomhussök, behållarsök och fordonssök. redovisning elevekipage. Teoretiskt prov.
Hemarbete:
Mellan del 1 och 3 ska instruktören träna egen hund + 2 elevekipage (som ska redovisas 2:a tillfället) för att öka sin egen kunskap.
Mellan del 2 och 3 ska instruktören läsa på regler för Nose work, genomgången information, samt träna egen hund inför doftprov, och en träningstävling i 4 moment klass 1.

Aktuella starter:
Hösten 2017
Datum/tider
1:a träffen: 11-13 Augusti
2:a träffen: 6-8 Oktober
3:e träffen: 27-29 Oktober
Lärare/föreläsare: Marie Fogelquist Dala Hundservice AB/Advanced Canine Training
Kostnad: 11900kr

Läs hela inlägget »