Royal-Dogeducation-logo-m-ram

Eva Bertilsson

Om Eva
Eva Bertilsson är hundinstruktör, utbildare och internationellt uppskattad föreläsare med masterexamen i beteendeanalys. De senaste femton åren har hon främst arbetat med att hjälpa tränare, beteendekonsulter, utbildare och djurhälsopersonal att vidareutvecklas inom beteende, välfärd och träning. 
 
Hon arbetar även som lärare och konsult inom beteendehantering och träning även andra djur (t ex häst, sällskapsdjur och djurparksdjur) och som TAGteach-utbildare 
 
Utdrag ur Evas CV:
*Fil kand i beteendevetenskap (psykologi, pedagogik, socialpsykologi)
*Masterexamen i beteendeanalys (”Learning in Complex Systems” vid Oslo Met). 
*Tränat belöningsbaserat sedan första hunden 1992. 
*Började hålla kurser på Uddevalla Brukshundklubb 1994.
*Träffade på klickerträning genom Marie Fogelqvist 1997. Gick flera kurser för Bob Bailey och kom på så sätt i kontakt med forskningsfältet beteendeanalys. 
*Tävlade intensivt med de första hundarna (tollaren Sickan och phalènerna Misty och Soya) – Sickan och Misty fick lydnadschampionat, Misty och Soya hade svenska och utländska agilitychampionat samt individuella SM-medaljer (ett guld till Misty, ett silver till Soya) och Misty tävlade flera år i agilitylandslaget. 
*Startade tillsammans med kollegan Emelie Johnson Vegh samarbetet Carpe Momentum  www.carpemomentum.nu
*Gav tillsammans med Emelie ut boken Agility Right From The Start (skriven på beställning av Karen Pryor). Kuriosa: ”Startknappsträning” är ett begrepp som kommer från denna bok!
*Är TAGteach Faculty dvs utbildare inom TAGteach sedan 2008 www.tagteach.com
*Föreläser på Clicker Expo www.clickerexpo.com sedan 2011
*Föreläser även på andra internationella konferenser såsom WOOF, Nordic Lemonade Conference (IAABC & Fenzi Academy), Conference Unleashed (Clean Run & Leslie McDevitt) och Geek Week (PPG). 
*Är styrelseledamot i Svenska Beteendeanalysföreningen SWABA www.swaba.se
*Är Ackredited Speaker för FearFree™ www.fearfreepets.com och har sedan 2017 arbetat aktivt med att sprida FearFree i Skandinavien. 
*Arrangerar konferenser och andra event med inbjudna föreläsare, senast konferensen CCC Choice Control Communication www.abc247.wtf/choicecontrolcommunication.com
*Har en webshop med onlineföreläsningar (utbudet är under uppbyggnad!) www.abc247.wtf/online 
*Driver en medlemsgrupp för hanteringsträning, Kul med Hantering www.abc247.wtf/kulmedhantering 


 

EN DEL AV GÖTEBORGS HUNDKONCERN