Royal-Dogeducation-logo-m-ram

Charlotte Friis

Om Charlotte
Charlotte är Etolog specialiserad på hundbeteende. Hon har en magisterexamen i tillämpad etologi och djurbiologi från Linköpings universitet från 2017 och har efter det gjort extra universitetskurser för att specialisera sig i hundbeteende. Hon äger företaget Life with a Dog som ligger i Göteborg, där hon främst arbetar med hundar med beteende problem. Genom sina 4 signaturprogram arbetar hon med reaktiva hundar, rädda hundar, hundar med separationsångest och hundar med bullerfobi. 
Hon erbjuder både personlig och onlinehjälp och har skapat en online -plattform för hundkunskap genom bloggar, kurser och webinarier. 
Som etolog arbetar du med hela hunden, inte bara beteendet utan också känslan som orsakar beteendet. All träning är individanpassad och anpassad för att få hunden att lyckas. Det handlar om att öka hundarnas självförtroende, hjälpa dem att hantera sina känslor samtidigt som du ger hunden en rolig, belönande och stimulerande träning. 
När det gäller den mänskliga sidan av kopplet lägger Charlotte stor vikt vid att lära sig läsa hundkroppsspråk, skapa en miljö som täcker både de fysiska och mentala behoven för hunden och naturligtvis tillhandahålla verktyg för människan så att de känner sig trygga när de tränar sin hund. 

Utöver att hjälpa hundägare genom personliga konsultationer håller Charlotte också olika hundkurser och föreläser för både hundägare och hundproffs om allt som rör hundbeteende. 
Hemma får hon det fantastiska sällskapet och hjälpen från sin gamla hund Chester och som danskar tycker hon om att utforska den svenska naturen genom vandringar.
 
Kvalifikationer:
Master of Science in Biology
2017, Linköping Universitet, Program Applied Ethology & Animal Biology
Behavior & Biology of the Dog Part 2 2017, Linköping Universitet
Behavior & Biology of the Dog Part 3 2018, Linköping Universitet
Building your Dog’s confidence Victoria Stillwell Academy 2018
 

EN DEL AV GÖTEBORGS HUNDKONCERN